Valg af trommeskind

 

Når det er blevet tid til at skifte trommeskind, enten fordi at det er godt slidt eller måske endda flækket, så skal du jo vælge hvilke(t) skind du vil have på din tromme. I dette blog-indlæg kigger vi nærmere på nogle af de muligheder der er.

Der findes rigtig mange trommeskind at vælge imellem, fra forskellige producenter. Personligt foretrækker jeg trommeskind af mærket ‘Remo’, så det er dem jeg har valgt at tage udgangspunkt i her.

 

Grundlæggende kan man sige;

■ at der er 2 skind du skal bruge for hver tromme, nemlig det skind du sætter i bunden af trommen (kaldet bundskindet), og så er der det skind du slår på (kaldet slagskindet eller topskindet). Der findes mange forskellige typer af trommeskind, og ligesom når det handler om valg af trommestikker, er det et smags spørgsmål hvad folk vælger. Det har betydning hvilke trommer du har, hvilken musik du spiller o.s.v.

■ at der findes enkeltlagsskind (1 lag film) og dobbeltlagsskind (2 lag film). Mange synes at enkeltlagsskind (fx et Remo “Ambassador”)har en mere åben klang, som fx en jazztrommeslager ofte vil foretrække, mens rocktrommeslagere ofte gerne vil have en lidt mere fokuseret lyd med mindre klang og ikke mindst gerne vil have den øgede holdbarhed der kommer med et dobbeltlagsskind (fx et Remo “Emperor”).

■ at trommeskind enten er lavet af en klar film (gennemsigtig) eller har fået en coating (overflade) ovenpå filmen. Det er selvfølgelig igen en smagssag hvad man bedst kan lide, og det er jo nemmest at finde ud af ved at prøve begge dele. Man kan sige at forskellen er, at på det coatede trommeskind kan du høre selve anslaget fra stikken mere, mens at den klare film giver en mere blød og rund karakteristik.

■ at fabriksskind som er monteret på nye trommer når du køber dem, er tit af en tyndere (læs dårligere) kvalitet, som både give en dårligere klang og holdbarhed. Du vil derfor få mest muligt ud af dine trommer ved at skifte disse ud.

 

Nogle skind kommer med en monteret dæmpering på indersiden af skindet.

 

Hvor ofte skal man skifte trommeskind og hvordan stemmer man trommer?

Det er svært at sige præcist. Det kommer selvfølgelig an på hvor meget du spiller og hvordan du spiller. Måske er det nok at skifte en gang hvert andet år, hvis du kun spiller på hobbyplan. Spiller du rigtig tit kan det være at du skal skifte trommeskind en gang om året. Mange professionelle skifter 4-10 gange om året.  Derudover vil man oftere skifte lilletrommeskindet end de øvrige skind, da det bliver brugt mere.

Selvom man ikke direkte flækker et trommeskind, så vil det med tiden miste sin klang. Så man vil opleve at man, når man skifter til nye “friske” trommeskind, at trommerne lyder meget bedre (igen, det er selvfølgelig en smagssag). Det koster lidt penge at skifte skind, men der er også en hel klar effekt.

Hvordan man gør spørger du måske? Vi har lavet en guide til stemning af trommer til dig!

 

I tvivl om hvad du skal vælge?

Gå ind i din lokale musikforretning. Måske står der nogle trommer monteret med forskellige skind som du kan prøve? Du kan også undersøge hvilke skind trommeslagere som du lytter til spiller med. Som tidligere nævnt er den bedste måde at vælge på, nu en gang at du gør dig dine egne erfaringer. Prøv en type trommeskind nu, og en anden næste gang, indtil du finder ud af hvad du synes er det bedste for dig og dine trommer.

 

Kom igang med online trommeundervisning opret en bruger lige her

.

No widget added yet.