Bag trommerne… med Morten Hellborn

Morten Hellborn er manden du vil se bag gryderne, hvis du ser en livekoncert med Dúné, Aqua eller Electric Guitars. Vi har været med “bag trommerne” for at høre hvordan han startede med at spille trommer, hvordan sideman-livet er og hvad der inspirerer ham.

 

 

Et par highlights fra videoen

 

Det hele startede da…

Det hele startede med at Morten Hellborns forældre spillede i band sammen. Musikken var i blodet. Morten slog på alt som barn og til sidst gav hans mor ham et trommesæt da han var 4 år. Han har spillet lige siden.

 

Sideman i studiet og på scenen

Morten er både “sideman” i studiet og på scenen. Han er både i studiet med Electric Guitars for at indspille ny plade, men også med dem rundt for at optræde live. Morten spiller helst mest muligt, hvilket er nemmest når man er “sideman”.

“Sideman” giver også Morten mulighed for at spille en masse stilarter. Dúné, Electric Guitars, Aura, Aqua, Anne Linnet, spænder bredt. Det er det som gør det sjovt at være “sideman” siger Morten – der er hele tiden noget nyt.

Jobbet som “sideman” kan af og til være ret krævende. F.eks. skulle Morten på tour med James Blunt, hvor der ikke var tid til en uges produktionsøver, som der ellers tit er i Danmark. Han fik derfor tilsendt en livekoncert, hvor han kunne høre alle numrene live, og så var det eller bare med at gå i gang med at øve op. “For da jeg så kom til Brasillien, som var første job på touren, skulle jeg kunne mine ting“. Der var kun en gennemspilning til lydprøven, og efterfølgende koncert om aftenen.

 

Altid bækkener med på job

Morten har altid sine bækkener, sin lilletromme og sine stikker med sig. Det er en kæmpe stor del af hans lydbillede.

Da han var på tour med James Blunt, kunne han ikke have hele sit trommesæt med rundt, så derfor blev der lejet et sæt ind til ham. Han skulle blot medbringe sine bækkener, sin lilletromme og sine stikker.

 

Før Morten går på scenen

Musikere har tit ritualer inden de går på scenen. Med Electric Guitars drikker de altid en Gin/Tonic og ser en livevideo med AC/DC for at komme i stemning. Med Dúné går han mere rundt og hygger sig. Han har stikkerne i hånden for at varme lidt mentalt op.

 

Inspiration

Morten bliver inspireret af gode sange, de folk han spiller med, og det de hører og spiller i andre sammenhænge. Han har aldrig været den store fan af trommeslagere, men derimod guitaristen. En af de store helte er Paul Gilbert, som spiller lyn-hurtig.

 

Morten Hellborns råd til nye trommeslagere

Mortens råd til nye trommeslagere er enkelt: “Keep it simple! Lyt og spil til nogle plader. Glem i første omgang alt om noder. Spil og spil sammen med nogle. Hav det sjovt! Så skal alt det med noderne nok komme henad vejen”.

 

Følg med når vi i næste video/artikel gennemgår Morten Hellborns trommesæt.

No widget added yet.